Vegetarische en veganistische recepten seizoensgroenten september oktober

Short recipes van september en oktober

Buiten kleuren de blaadjes het landschap langzaamaan  met warme tinten. De herfst is in het land! Ook mijn bord werd de voorbije weken het canvas voor kleurrijke taferelen. Onze familie heeft een boomgaard in Everbeek, en elk jaar zitten mama en papa rond deze tijd met een overvloed aan appeltjes. Dat stelde mij voor volgend dilemma: welk vegetarisch alternatief serveer je bij appelmoes en puree? Ik koos voor aubergineballetjes. De voorbije maanden probeerde ik ook twee nieuwe veganistische recepten: een linzencurry met kokosmelk en gevulde portobello's met een notencrumble met edelgistvlokken. Wie zelf wil experimenteren met de vegan keuken, haalt deze vlokken maar beter in huis. Ze geven een kaasachtige smaak aan je gerecht. Ik kocht de mijne in Bio-Planet. Ik miste ergens wel een smeuïg, smeltend kaasje bovenop de portobello, maar de crumble voegt wel genoeg smaak toe. Misschien eens met vegan strooikaas proberen? Seizoensgroentjes van dienst: aubergine, groene selder, paprika, courgette en wortel.

Een overzicht van mijn short recipes:

  • Wortelhummus
  • Linzencurry met rijst
  • Gevulde portobello's met potato wedges
  • Aubergineballetjes met appelmoes

Als eerste mijn recepten van november en december ontdekken? Volg me op Instagram!

Do you like this Short Talk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *