Recept augustus seizoensgroenten vegan vegetarische chili sin carne ni leche

Short recipes van augustus

Welke lekkernijen biedt de maand augustus ons? Courgette, tomaatjes, paprika, rode ui, maiskolven ... Hoera voor maiskolven! Ik probeerde twee veganistische recepten uit, en gebruikte hiervoor vegan Cheddar (Vegan Deli in Bio-Planet). Als smeltkaas vind ik hem oké, maar op de boterham raad ik hem niet aan. Hij heeft namelijk een rare textuur. De vegan zure room maakte ik zelf, en dat was verrassend eenvoudig. Wel niet verwachten dat die vegan alternatieven hetzelfde smaken als de originele melkproducten.

Een overzicht van mijn short recipes:

  • Vegan pizza
  • Chili sin carne ni leche (vegan)
  • Couscoussalade met falafel

Als eerste mijn recepten van september ontdekken? Volg me op Instagram!

View this post on Instagram

FIESTA TOTAL 🌵🌽, ik maakte chili sin carne y leche. Zonder vlees en melkproducten dus. Recept voor 2 🍴 Voorbereiding Week 1cup cashewnoten in water (minimum twee uur). Verwarm oven op 220°C. 🍴 Chili sin carne Stoof rode ui, teentje look en chilipeper. Voeg 3 kleine paprika's toe en laat stoven. Voeg 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomatenstukjes en 1 blik rode bonen toe. Kruid met komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, peper en zout. Voeg tiental gehalveerde kerstomaatjes toe. Laat pruttelen op laag vuur terwijl je de rest afwerkt. 🍴 Tortillachips Verwarm een kop water. Meng 130g maismeel met 1tl zout. Voeg warm water beetje bij beetje toe en kneed telkens. Stop wanneer je deeg goede consistentie heeft. Rol uit (zo plat mogelijk, anders breek je straks je tanden!) en snijd driehoekjes. Leg op bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en chili/lime kruiden. Bak 15 minuten in oven. (Voor de kok met minder tijd: open een zak tortillachips) 🍴 Maiskolf Kook maiskolf (15 min.) en grill daarna alle kanten in grillpan. Versier met schel vegan cheddar, rode ui, lente-ui, koriander. Kruid met gerookt paprikapoeder en chilivlokken (niet te veel!). Serveer met limoen. 🍴 Vegan zure room Mix 1 cup geweekte cashew met 1/2 cup water, 1/4 cup citroensap, 1el edelgistvlokken, 1el witte wijnazijn en 1tl zout. #vegan #shortrecipe #shortrecipes #chilisincarne #seizoensveggies

A post shared by Eve (@eve.the.econista) on

Do you like this Short Talk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *