Vegetarische en vegan recepten seizoensgroeten mei

Short recipes van mei

Welke seizoensgroenten passeerden in mei de revue op mijn Instagram? Prei, asperges, kropsla, bloemkool, groene selder, wortelen ... Vermeldde ik asperges al? Wie ook graag recepten met het witte goud uitprobeert, wacht best niet te lang. Op 24 juni is het Schluss met de oogst. Dan moet de plant opnieuw krachten verzamelen voor volgend jaar.

Op 22 mei gebruikte ik nog enthousiast #vegetarisch bij mijn Italiaanse pasta, maar inmiddels weet ik wel beter. Wie de Parmezaanse kaas graag vervangt door een vegetarische variant, kan Hooidammer Extra Gold proberen. Die heeft niet dezelfde smaak, maar is ook een harde kaas die geraspt kan worden. De bio Emmentaler van Boni is geschikt voor vegetariërs. Deze maand waagde ik me ook één keer aan de hashtag vegan. Nu hopen dat mij geen choquerend nieuws over kokosolie bereikt.

Een overzicht van mijn short recipes:

 

  • Preikoekjes met gestoomde broccoli
  • Linzenballetjes met wortelsalade
  • Italiaanse pasta
  • Wok met bloemkool en curry met kokos (vegan)
  • Pizza met asperges

 

Do you like this Short Talk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *